Collega Mirjam maakt met Pluto vzw kinderalbum: samen met het schoolkoor trekt ze de studio in! “We willen het tekort aan kwalitatieve kindermuziek opvullen”  

Lees hier meer >>> 

 Ons schoolkoor nam deel aan het toonmoment van Iedereen Zingt. Het project stond onder muzikale leiding van Tom Johnson. Wil je ze aan het werk zien? Volg deze link! 🎵

Vele ouders en teamleden van De kRing genoten van een schitterend 90's optreden van onze enige echte kRingband! 🤘🤘🤘

People Help The People! 

Onze school steunt het goede doel: enkele leerlingen van onze kinderraad hebben een actie opgezet om geld in te zamelen voor Hasene.be . De ouderkring verkoopt drankjes en schenkt de opbrengst aan 1212. Vandaag hielden we samen een minuutje stilte uit respect voor de slachtoffers van de natuurramp in Syrië en Turkije. 


Bedankt allemaal! ❤❤❤

We wensen jullie een kleurrijk 2023 ! 

Beluister hier de liedjes van ons koor. Met dank aan Koor & Stem voor de opname. 

Feliz Navidad

Ijskoud 

Vredeslied

Hé meneer de kerstman

Evening rise  

Wist je dat ons schoolkoor mee zingt met Iedereen Zingt op dinsdag 14 maart om 18u in De Singel? 

De Tuinkring ging weer ijverig aan de slag: 

Verhalen met 100 woorden van leerlingen 3de graad 2022    

De geuren  

Het is een zonnige namiddag. Ik ging mijn hond buiten laten. In mijn tuin stinkt het naar sigaretten. Maar zodra ik ga wandelen ruikt het naar pizza ,warm brood en spaghetti.

Ik woon in Mortsel. Op de hoek van mijn straat staat er een pizzeria ‘Milano’.

En  soms ruik ik ook bloemen. Want er is een pleintje met heel mooie bloemen met heel veel madeliefjes.

Ik ruik ook soms de geur van gas want er rijden heel vaak auto’s en brommers, maar gelukkig rijden er ook fietsen. Ik rijd met de fiets. Mijn straat  is uniek. Het ruikt naar vanalles.

(Verhaal met 100 woorden van Emilia, leerling 5de leerjaar 2022)  


Een leuke klas 

Het was een grote dag: Terug naar school. De zomervakantie was voorbij. Vroeg opstaan, lessen rekenen, Frans, Nederlands en spelling. De dag was voorbij. Het was helemaal anders dan ik verwacht had. Het was de beste dag van mijn leven. Leuke klasgenoten en een leuke juf. Het was ongelooflijk! Eerst was ik aan het wenen omdat niet al mijn vrienden in de klas waren. Maar uiteindelijk bleek ik toch een rustigere, leukere klas te hebben. Dat was fijn. Ik voel me altijd helemaal thuis in deze klas. Onze juf bereidt spelletjes voor in de plaats van oefeningen. De klas 5A…

(Verhaal met 100 woorden van Samuel, leerling 5de leerjaar 2022) 


Zonder titel 

Ik adem diep in. En dan weer uit. Het is vroeg. Heel erg vroeg. De zon is net wakker. De goudachtige bol straalt en schijnt. Ze glimlacht me toe. Ik kijk om me heen. Een zwerfkatje strompelt over de stoep. Het katje ziet er hongerig uit. Ik adem nog eens in. Een lavendel geurtje vliegt mijn kant uit. Gelukzalig kijk ik naar het bloemenperkje. Ik ging zitten op mijn stenen trapje. Ik ben blij hier te wonen. Echt waar. Tijdens Kerstmis is er altijd vuurwerk. De luide knallen geven me een feestelijk gevoel. Wauw. Ik ben betoverd. Mooie buurt. Wauw.

(Verhaal met 100 woorden van Jes, leerling 5de leerjaar 2022) 

Zonder titel
Op een mooie dag in de klas moeten wij zo mooi mogelijk tekenen. Ik ruik de hele tijd de geur van een alcoholstift. Ik teken een vampier met scherpe tanden. Hij heeft net bloed gedronken dus hij heeft bloed op zijn tanden. Dan gaan we de tekening voorstellen in de kring. Iedereen heeft een andere tekening gemaakt. We maken een top tien. Ik sta op de 7de plek. De eerste plek is voor Hanno: hij heeft Anime getekend. Ik vind het een mooie tekening. Hij heeft gewonnen. Ik ruik de geuren van potlood en stift. Die ruiken ook best lekker.
(Verhaal met 100 woorden, leerling 6de 2022) 

De lekkere parfum  
Ik zat in mijn kamer te tekenen met mijn broertje. Mijn broer en ik hoorden een deur open gaan. Ik opende de deur van mijn kamer en ik zag mijn vader daar staan. M'n broer zag hem en riep: 'Papa is thuis!' Na zo'n half uurtje gaf papa mij drie parfums. Ik mocht één kiezen die ik het lekkerst vond. De eerste dat ik rook was best wel lekker, hij rook naar zo'n zeep geurtje. De tweede waar ik aan rook naar vanille. De derde naar bloemetjes en roosjes. Ik koos vanille, dat vond ik de lekkerste van de drie.
(Verhaal met 100 woorden, leerling 6de 2022)  

De rode roos
Ik sloeg de deur dicht en vertrok op wandel in de stad. Ik zag veel dingen: mensen die ongeduldig riepen tegen de telefoon, een gevlekte hond, zwarte auto's en roestige fietsen. Toen zag ik iets dat mijn ogen verblindde. Ik zag de mooiste roos die ik ooit zag. Ik keek naar links en rechts. Iedereen was te druk bezig met zichtzelf, dus ik kwam langzaam dichterbij. Ik rook eraan en dacht 'Wauw..' De rode roos rook zo lekker dat ik de roos vliegensvlug pakte en door liep naar de supermarkt. Daar gingen de deuren van de supermarkt net open.
(Verhaal met 100 woorden, leerling 6de 2022) 

Dankzij jullie en de steun van de Burgerbegroting hebben we in 2022:

1200 kinderen ontvangen in "Lekkeroever" en Vremde 

100 fietsen hersteld

44 fietstochten gemaakt met klasjes op Linkeroever

2000 gezonde hapjes geprepareerd voor jongeren

500 struiken en bomen geplant 

500 appelbomen gekweekt

3000 planten gekweekt en geplant op Lekkeroever

een buitenklas gebouwd

een vijver aangelegd 

't Bosschooltje voor kleuters gestart


Wij zijn blij te melden dat we volgend jaar nog meer gaan fietsen en gezond eten.

Ons tweede project voor 2023 heeft echter nog wat extra steun nodig. Want uiteraard willen we altijd meer en meer groen. Laten we daarom in de toekomst van de ganse stad een boomgaard maken.


Stel je voor dat we de stad samen met jongeren, konden omtoveren tot een appelboomgaard. Wij willen alvast in scholen 1500 tot 2000 appelbomen enten, opkweken en uitzetten op het openbaar domein of bij burgers binnen het district Antwerpen. We experimenteerden reeds succesvol met dit project in 2021 en staan nu te popelen om dit in 2023 op grotere schaal toe te passen. 

Daar hebben we echter wel jullie stem voor nodig.

Woon je in 2000, 2018, 2020, 2030 of 2050? Help ons dan met de Burgerbegroting 2023, dan maken we nu al het district tot boomgaard. 
SPINNEN op school ! Leerkring Britney kwam in het nieuws... :-) 

https://www.ketnet.be/kijken/k/karrewiet/2022/karrewiet-d20220920 


Onze tuinkRing bereidde de moestuin voor en plaatste nieuwe plantbakken op de kleuterspeelplaats. Bedankt! 

Alle kinderen van de lagere school op kamp in de Hoge Rielen: FANTASTISCH

Onze rommelmarkt bracht een aardige duit op voor de goede doelen: Little Hearts & de mensen uit Oekraïne zullen er blij mee zijn. Bedankt allemaal! 
Een speelzone voor de jongsten! 

De tuinkRing leverde opnieuw knap werk, en dankzij alle helpende handen hebben de kleuters nu een nieuwe speelzone met klimplanten. 

beste wensen voor 2022 ! Speelplaats uitgebreid !

Onze tuinkRing heeft de handen uit de mouwen gestoken: op onze natuurspeelplaats is er een heuse kampenhoek geïnstalleerd. Er werden ook vele nieuwe struiken aangeplant. Binnenkort worden de wilgenhutten hersteld. 

Animatiefilmpje voor andere sociale media.mp4

De Wondere Pluim 2021

Vele kinderen namen deel aan de schrijfwedstrijd van De Wondere Pluim 2021. Beluister hun fantasierijke teksten via de volgende link: https://www.veerman.be/nieuws.php?id=316

Deelname 3b aan wedstrijd om een kippenhok te winnen

Jan met pensioen!

Na 20 schooljaren op De kRing mag onze zorgcoördinator Jan gaan genieten van zijn welverdiende pensioen! 

We hebben zijn laatste 10 werkdagen gevuld met heel wat moois. Elke klas is een puzzelstukje gaan afgeven en hebben hem op gepaste wijze overladen met verrassingen. Donderdag is zijn laatste dag en zal de kRingpuzzel compleet zijn. 

We wensen hem alle geluk en een zorgeloos pensioen...

Groetjes

Het kRingteam

Dag van de ouder 2021

Lieve ouders

Vandaag is het dag van ouder en dat zijn wij niet vergeten.

Door Corona kunnen wij jullie op school niet welkom heten.

We geven vandaag een kaartje mee in de boekentas

daarop tekenden of schreven we iets in de klas.

We laten ons mama en papa lied uit de boxen klinken

en hopen dat jullie ogen zullen blinken.

 

Mama, papa dankjewel merci

weet dat wij jullie graag zien!

 

Lieve groetjes

van onze spruiten en het kRingteam

Gedichtenweek 2021

Hier kan je een aantal van de leuke activiteiten bekijken die we tijdens de gedichtenweek deden!

Halloween

Griezelen op Halloween!


Decoratie

Dieter Homburg, een ouder van onze school, bracht wat groen naar de bureau van de directie! 


Dag van de leerkracht 

5 oktober 2020 zetten we ons lerarenteam in de bloemetjes! 


festiviteiten uitgesteld

Het coronavirus is nog niet onder controle. Tot eind december schrappen wij onze festiviteiten (winterkRing, schoolkringen, ...). 

De kRing verjaart 

We blazen dit schooljaar 20 kaarsjes uit! Het belooft een feestelijk jaar te worden. Meer info volgt...